Asasinul – Sicario (2015)


In Mexic, „sicario” inseamna asasin platit. La granita dintre Statele Unite si Mexic din filmul Asasinul – Sicario online subtitrat, legea nu exista, iar neexperimentatul agent FBI Kate Mercer (Emily Blunt) devine martor al traficului international de droguri desfasurat cu implicarea fortelor guvernamentale (Josh Brolin, Benicio Del Toro). Miza creste atunci cand acestia trebuie sa il captureze pe capul intregii organizatii criminale.

Benicio Del Toro este principalul colaborator in misiunea condusa de FBI la granita, iar trecutul intunecat al acestuia o va face pe Kate sa puna la indoiala tot ce stia pentru a supravietui.

Asasinul – Sicario online subtitrat e un film bun,dar nu exceptional. Villeneuve muta bine piesele oferind un inceput promitator,intrigant si misterios.Intodeauna am apreciat regizorii care incep in forta un film; oferind cinefilului sanse mai multe de a continua vizionarea. E un film bine facut,bine gandit si care puncteaza bine la capitolul realism.

Asasinul - Sicario (2015) Online Subtitrat in Romana


Regia: Denis Villeneuve
Scenariu: Taylor Sheridan
Actori: Josh Brolin, Jon Bernthal, Emily Blunt, Benicio Del Toro
Anul: 2015
Gen: Actiune, Crima, Drama
IMDB: 7.6


Sicario (2015) Online Subtitrat


Trailer


Review

Sicario, film nominalizat la Palme d’Or anul acesta, ajunge în sfârșit în cinematografele noastre. Regizorul canadian Denis Villeneuve evită formula filmului cu eroi. Sicario este un film fără eroi. Deși anti-mexican, eroul (nord-american) nu există.

Văzând Sicario nu am putut să nu facem legătura cu The Counselor/Avocatul, al lui Ridley Scott. Am putea spune că personajul lui Benicio del Toro este continuatorul celui al lui Michael Fassbender. Chiar dacă unul hispanic.

În rolul unui dubios „consultant” (ghilimelele sugerează ambiguitatea care planează asupra activității personajului până spre finalul filmului), Josh Brolin întruchipează un personaj care poate fi văzut fie drept un mentor dur și fără compromisuri, fie drept un asasin fără scrupule. În schimb, Kate ( Emily Blunt), este suspect de naivă pentru rolul unei femei-polițist: e clar că ocazia care i se dă să combată criminalitatea implică o acțiune la limita legii, și dincolo de această limită, dar – chiar și așa – ezitările ei ni se par neplauzibile.

Mai sumbru este negurosul Alejandro (Benicio del Toro), un amestec de mafiot, om al legii și asasin. Și această incertitudine îl face interesant pentru public. Paradoxul este că ajujngem să ținem cu echipa (de mercenari, până la urmă) din jurul personajului lui Josh Brolin. Chiar dacă motivația lor nu este una altruistă, ei chiar reușesc să-i încetinească pe capii criminalității, cu prețul vieții unor traficanți de droguri mici și mari și a mai multor polițiști corupți. Devine mai complicat atunci când, într-o poveste paralelă, este surprinsă viața de familie a unui polițist mexican „murdar”(adica, unul dintre cei aflați în slujba traficanților), și asta într-adevăr trezește compasiune.

Filmul ne-a șters gustul amar pe care l-am simțit după The Counselor. Și pentru că Sicario este mai bun, dar și pentru că îl vedem ca pe o victorie în lupta împotriva drogurilor. În Counselor, naivitatea avocatului este plătită cu viața soției lui (jucate de Penelope Cruz), decapitată. Și în The Counselor, există un malefic și stilat șef de cartel. Numai că în Sicario, roata se întoarce…

E drept, Del Toro nu prea aduce cu Fassbender, și nici motivația lui pare să nu depășească interesul strict personal (e posibil să fi vrut să apere legea? Nu o aflăm), însă reușește să răzbune toate cele pătimite de protagonistul filmului lui Ridley Scott.

Sicario este o poveste despre o răzbunare fără limite, în care îi cad pradă nu doar cei aflați în diverse grade de vinovăție, ci și aceia – precum protagonista – care au o imagine idealizată asupra binelui.


PortalulTauTV.com
Asasinul - Sicario (2015) Online Subtitrat in Romana

Sicario (2015)

Notă film - PortalulTauTV.net:
5