Apocalypse Now (1979)

Apocalypse Now (1979) Film Online Subtitrat

Regia: Francis Ford Coppola
Actori: Martin Sheen, Marlon Brando, Robert Duvall
Anul: 1979
Gen: Drama, Razboi
Durata: 153 minute
IMDB: 8.5

Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare

Ar putea părea ciudat pentru a începe o revizuire a lui Francis Coppola, “Apocalypse Now”, cu aceste cuvinte, dar le considera pentru un moment și se aplică perfect la acest film asupra lui. Criticii care au respins filmul lui Coppola a făcut cea mai mare parte așa din motive anterioare Truffaut lui: Ei au argumente cu ideile despre lume și războiul din “Apocalypse Now”, sau nu sunt de acord cu însăși ideea de un film care a costat 31 de milioane de $ pentru a face și a fost apoi transportate peste tot în lume de către un regizor încă nesigur dacă el are dreptul de sfârșit.
“Celălalt” Filmul de pe ecran – cel pe care îl dezbate cauza ideilor sale, nu și imagini sale – este cea care a provocat controverse atât de mult despre “Apocalypse Now”. Am citit tot ce Coppola a avut ca sursă de inspirație romanul Inima Joseph Conrad întunericului, și că el se întoarce călătorie Conrad sus Congo într-o metaforă pentru o altă călătorie un râu junglă, în inima războiului din Vietnam. Ne-am citit toate declarațiile pompoase lui Coppola (cel mai memorabil: “Acesta nu este un film despre Vietnam Acest film este Vietnam.”.). Am auzit că Marlon Brando a fost plătit 1 milion $ pentru scenele sale de încheiere, și că Coppola pariat averea sa personală pentru a termina filmul, și, cerul ne ajute, chiar am citit un jurnal de soția regizorului, în care ea ei dezvăluie ravings și infidelitățile soțului.

Dar toate aceste considerente sunt departe de a fi motivele pentru care “Apocalypse Now” este un film bun și important – o capodoperă, cred. Ani și ani de-acum, când bugetul Coppola și problemele sale au fost de mult uitate, “Apocalypse” va sta în continuare, cred, ca o mare și gravă și gest incredibil de inspirată a film – de momente, care sunt opera în stil și domeniul lor de aplicare , precum și de alte momente atât de tăcut putem auzi aproape directorul de gândire pentru sine.

Ar trebui în acest moment fac o mărturisire: eu nu sunt interesat în mod special “Apocalypse Now” în filmul lui Coppola. Criticii “Apocalypse” au spus ca Coppola a fost o prostie să traducă Heart of Darkness, că viziunea Conrad a avut nimic de a face cu Vietnamul, și că Coppola a fost pur și simplu împrumuta respectabilitate cultural Conrad pentru a da un luciu de propriile idei dezorganizate. Aceeași obiecție a fost făcută la angajarea lui Brando: Coppola spera, în conformitate cu această versiune, că prezența lui Brando ca o pictogramă ne-ar distrage de la golul de ceea ce el a dat să spună.

Astfel de critici sunt făcute de oameni care sunt într-adevăr sanitare “Apocalypse Now” pentru ideile sale, și care sunt la fel de greșite ca și veterani corespondenții Vietnam care au raportat cu sufletul la gură, în urmă cu câteva luni, că “The Deer Hunter” nu a fost “corecte”. Ce idee sau filozofie ne putem aștepta să găsească în “Apocalypse Now” – și ce bine ar fi într-adevăr face, în acest moment, după tragedia din Vietnam, în cazul în care discursurile de închidere Brando au avut “răspunsurile”? Ca toate marile opere de artă despre război, “Apocalypse Now” conține, în esență, o singură idee sau un mesaj, de observare nu-mai ales-edificator că războiul este iad. Noi nu merg pentru a vedea filmul lui Coppola pentru această înțelegere – ceva Coppola, dar nu unii dintre criticii săi, cunoaște bine.

Coppola, de asemenea, știe foarte bine (și a demonstrat în “The Godfather” filme Apocalypse Now), care filmele Apocalypse Now nu sunt deosebit de bune la a face cu idei abstracte – pentru cele pe care le-ar fi mai bine de cotitură pentru cuvântul scris -, dar acestea sunt superbe pentru prezentarea starea de spirit și sentimente, aspectul unei lupte, expresia de pe o față, starea de spirit a unei țări. “Apocalypse Now” atinge măreția nu prin analiza “experiență în Vietnam,” al nostru ci prin re-crearea, în caractere și imagini, ceva din această experiență.
Un exemplu: Scena în care Robert Duvall, ca locotenent colonel dement, conduce trupele sale într-un atac elicopter pe un sat este, pur și simplu, cea mai bună scenă de luptă film filmat vreodată. Sale

Filme online Apocalypse Now în același timp amorteala, deprimant, și antrenantă: Ca borcan rachete de elicoptere și primăvara prin aer, ne euforic ca niște copii pentru o jumătate de secundă, până realitatea consecințelor scufundă în Apocalypse Now.