Ape ucigașe – Crawl (2019)

O tânără din filmul Ape ucigașe – Crawl (2019) online subtitrat, fostă înotătoare de performanță, se întoarce în orașul natal care urma să fie lovit de un uragan de categoria 5.

Exact când ajunge la casa tatălui ei, se dezlănțuie iadul: tatăl nu e de găsit nicăieri, iar ea va trebui să înfrunte ape care ucid și prin forța cu care năvălesc în oraș, dar și prin creaturile care invadează orașul, și intră în casele inundate, aligatori fioroși în căutare de pradă.

E timpul ca fosta înotătoare să-și pună abilitățile la încercare, dacă vrea să-și salveze tatăl prins sub ape, dar și propria viață.

Ape ucigașe - Crawl (2019) Online Subtitrat in Romana


Regia: Alexandre Aja
Actori: Kaya Scodelario, Barry Pepper, Morfydd Clark
An: 2019
Gen: Actiune, Drama, Groaza
IMDB: 6.5


Ape ucigașe – Crawl (2019) Online Subtitrat


Trailer


Review Ape ucigașe – Crawl (2019)

Kaya Scodelario (trilogia The Maze Runner) face toţi banii în Ape ucigașe – Crawl, unde o interpretează pe Haley, o tânără înotătoare de performanţă. Când asupra oraşului natal din Florida se abate un uragan de gradul cinci, iar tatăl ei, Dave (Barry Pepper), e de negăsit, Haley înfruntă stihiile pentru a ajunge în casa părintească.

Bucuria regăsirii tatălui rănit în subsolul casei este imediat urmată de momente de groază: subsolul este invadat de crocodilii eliberaţi dintr-o fermă din apropiere de condiţiile meteo extreme. Haley şi Dave vor avea nevoie de improvizaţii ingenioase pentru a se asigura că scapă cu viaţă din confruntarea cu giganticii prădători letali atât în apă, cât şi pe uscat.

Ok, poate că un specialist în fiziologia crocodililor se uită la Ape ucigașe – Crawl ca la o comedie, pentru că filmul pierde puncte serioase cu anumite momente absolut neverosimile (măi să fie, un crocodil închis în cabina de duş?!).

Dar asta nu înseamnă deloc că alăturarea dintre fragilitatea oamenilor şi ferocitatea fiarelor sălbatice nu implică publicul şi nu îl fac să soarbă din ochi confruntarea dintre eroi şi natură. Da, Ape ucigașe – Crawl este o convenţie şi are mare nevoie ca spectatorul să accepte contextul. Dar dacă am acceptat că un adolescent indian din 2019 subtitrate in romana poate convieţui luni de zile pe o barcă de salvare cu un tigru, de ce nu am accepta şi faptul că doi oameni au o şansă într-un subsol acoperit de ape şi populat cu crocodili?

Alexandre Aja foloseşte foarte bine resursele avute la dispoziţie, de la caracteristicile locului unde se desfăşoară acţiunea, adică subsolul generos specific caselor din Florida, la aptitudinile fizice ale eroinei şi neajunsurile crocodililor. Sunetul, coloana sonoră şi profunzimea de câmp a imaginii distrag atenţia atunci când e nevoie şi o concentrează exact înaintea unui atac ucigaş, luând adesea spectatorul prin surprindere.

Chiar dacă scenariul lui Michael şi Shawn Rasmuseen se pierde uneori în alegeri dubioase, povestea găseşte soluţii ingenioase pentru a evada din subsol, arătându-ne oraşul acoperit de ape şi bătut de vântul distrugător. Iminenţa spargerii unui baraj face spectatorul să se întrebe dacă eroii îşi vor pierde viaţa înecaţi în închisoarea lor subacvatică sau zdrobiţi de fălcile puternice ale crocodililor, iar asta adaugă un plus de tensiune. Fără a fi un “creature feature” perfect, Ape ucigașe – Crawl cu siguranţă te va captiva şi te va ţine cu sufletul la gură.