And Then There Were None (1945)

And Then There Were None este probabil cea mai cunoscută ecranizare a celebrului roman semnat de Agatha Christie, Zece negri mititei, ne spune povestea foarte frumos: opt persoane, între care există stranii şi invizibile fire de legătură, sînt invitate pe o insulă altfel pustie, de un misterios domn U.N. Own, dar care nu-i onorează cu prezenţa, ci-i lasă în compania celor doi servitori angajaţi să le îndeplinească orice dorinţă. Intrigaţi, cei zece încearcă să se cunoască, avînd în vedere că oricum vor petrece weekendul împreună.

La cină, misteriosul amfitrion îşi face simţită prezenţa, dar nu fizic, ci prin intermediul unui disc cu vocea sa. De dincolo de realitate, invitaţii sînt învinuiţi, fiecare dintre ei făcîndu-se vinovat de o crimă. Ca dreaptă răsplată, vor muri la rîndul lor în acest weekend.

Insula este îndepărtată de coastă şi nu există mijloace de comunicare, nu există nici o posibilitate de fugă, nu există decît sfîrşitul. Înainte ca oaspeţii să-şi poată reveni din uimire, unul dintre ei moare. Înţelegînd că nu pot fugi, cei nouă rămaşi încearcă să determine cine dintre ei este criminalul, dar persoana suspectă este cea care moare următoarea. În final, doar două persoane par să rămînă, dar cine este criminalul ? Şi va supravieţui măcar una dintre cele două ?


Regia: René Clair
Actori: Barry Fitzgerald, Walter Huston, Louis Hayward
An: 1945
Gen: Crima, Drama, Mister
IMDB: 7.5


And Then There Were None (1945) Online Subtitrat


Trailer