Alice T. (2018)

Alice Tarpan din filmul romanesc online Alice T., are, la cei aproape 17 ani ai sai, o adolescenta complicata. Nu e vorba doar de problemele de la scoala, sau ca nu e sigura cu cine a ramas gravida, dar mai ales de faptul ca mama ei adoptiva a aflat de toate astea.

Personajul titular din filmul romanesc online Alice T. este Alice (o foarte buna Andra Guti), o adolescenta cu o relatie dificila cu mama ei adoptiva, Bogdana (o la fel de buna Mihaela Sirbu). Problemele la liceu ale lui Alice si reactiile ei imprevizibile o exaspereaza pe Bogdana, dar toate aceste neplaceri devin insignifiante atunci cand fata lanseaza bomba: este insarcinata si vrea sa pastreze copilul. Reactia Bogdanei, nuantata si de faptul ca aceasta nu a putut avea niciodata copii, si contrareactia lui Alice devin coloana vertebrala a unui lungmetraj ce imbina drama de familie si povestea unei maturizari.

Pe langa calitatile sale evidente, Alice T. trebuie laudat pentru ca acopera o imensa lacuna a cinema-ului romanesc: adolescenta si problemele ei, conflictul intre generatii si comunicarea aparent imposibila intre acestea. Filmul exploreaza cu sensibilitate nu doar dificultatile adolescentei, o varsta aflata mereu intr-un imposibil echilibru intre superficial si definitiv, ci si sarcina ingrata de a fi parintele unui adolescent.


Regia: Radu Muntean
Actori: Andra Guti, Mihaela Sirbu, Cristine Hambaseanu
An: Filme Online 2018
Gen: Drama, Romanesti
IMDB: 6.3


Alice T. (2018) Online Subtitrat