Alexandru – Alexander (2004)

Alexandru – Alexander (2004) Film Online Subtitrat


Regia: Oliver Stone
Actori: Colin Farrell, Anthony Hopkins, Rosario Dawson
An: 2004
Gen: Actiune, Aventura, Biografie
IMDB: 5.6


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare


Sinopsis Alexandru – Alexander

A reprezentat multe, pentru multi oameni – un rege razboinic neinfricat, plin de ambitia, curajul si aroganta tineretii. Care si-a condus trupele coplesite numeric impotriva imenselor armate persane; un fiu care a cautat cu disperare sa se bucure de aprobarea severului. Sau tata acoperit de cicatricele multor batalii, dar in acelasi timp sfasiat si chinuit de mostenirea lasata de mama sa. Un cuceritor neobosit, care nu a pierdut niciodata o batalie si care si-a impins soldatii pana la limitele lumii cunoscute in epoca sa.

Un vizionar al carui destin, cu visurile si faptele sale de vitejie, a ramas pentru totdeauna in istorie, contribuind la modelarea lumii, asa cum o cunoastem astazi. A fost toate acestea si mult mai multe. El a fost Alexandru cel Mare.

Filmul lui Oliver Stone, Alexandru, se bazeaza pe povestea adevarata a unuia dintre cei mai influenti. Si mai stralucitori lideri din istoria omenirii Alexandru (COLIN FARRELL). Un barbat care cucerise 90% din lumea cunoscuta a epocii sale inainte sa implineasca varsta de 25 de ani.

Alexandru si-a condus trupele invincibile, alcatuite din soldati greci, macedoneni si mai tarziu orientali. Pe o distanta de 35 000 kilometri de asedii si cuceriri in numai opt ani. Astfel incat, la data cand a murit, la varsta de 32 de ani, isi faurise deja un imperiu asa cum lumea nu mai vazuse niciodata.

In decorul lumii precrestine a lui Alexandru cel Mare, cu obiceiuri sociale si morale mult diferite de cele contemporane, filmul exploreaza o epoca de o frumusete fara rival, dublata insa de o brutalitate incredibila, cu idealuri inalte si tradari cutremuratoare.