Alegerea Sophiei – Sophie’s Choice (1982)

Alegerea Sophiei – Sophie’s Choice (1982) Film Online Subtitrat


Regia: Alan J. Pakula
Actori: Meryl Streep, Kevin Kline, Peter MacNicol
An: 1982
Gen: Drama, Romantice
IMDB: 7.7


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare


Sinopsis Alegerea Sophiei – Sophie’s Choice

Sophie, o catolica poloneza, este supravietuitoarea lagarului de concentrare nazist de la Auschwitz. Aici si-a pierdut sotul, copiii, parintii. Sosit la New York pentru a scrie o carte, tanarul Stingo o intalneste si se indragosteste de ea. Insa dragostea nu este mai puternica decat umbrele trecutului.

“Alegerea lui Sophie” ar trebui să fie vizionare obligatorie pentru orice membru al grupului de vot care decide câștigătorii premiului Academiei. Pur și simplu, performanța lui Meryl Streep este punctul de referință pentru categoria “Cea mai bună actriță”. Am văzut o mulțime de filme, dar nici o interpretare nu a fost vreodată (și se va potrivi vreodată). Modul în care ea întruchipează Sophie depășește explicația. Este prea îndeplinită și se mișcă pentru cuvinte. Este aproape ofensator să crezi că Julia Roberts a primit aceeași statuie pentru “Erin Brockovich”!

În afară de performanța centrală uluitoare de la minunata dna Streep, există atât de multe alte motive pentru a vedea acest film. Kevin Kline și Peter MacNicol sunt excelenți, cinematografia este frumoasă (în special fotografiile de la Podul Brooklyn), scorul este bântuit … aș putea merge mai departe.

Deși anumiți critici au apreciat “alegerea lui Sophie” drept o simplă platformă pentru Meryl Streep ca actriță, vă invit să ignorați această viziune. Filmul reuseste admirabil sa aduca viata ingrozitoare un eveniment in istorie pe care ar trebui sa il facem cu totii constienti de toate. Este incontestabil faptul că performanța fenomenală a SM vă lasă să străluciți, dar NU pe cheltuiala de a fi îngrozită și afectată de ceea ce ați văzut. Tot ce pot spune pentru a rezuma este: vezi doar.