Alag (2006)

Alag (2006) Film Online Subtitrat


Regia: Ashu Trikha
Actori: Akshay Kapoor, Dia Mirza, Yatin Karyekar
An: 2006
Gen: Indiene, SF
IMDB: 4.1


Alag Partea 1:

Alag Partea 2:


Sinopsis Alag

Hemat Rastogi, un vaduv aflat aproape de varsta a treia, traieste aparent singur in pitoreasca zona Mahabaleshwar. Intr-o noapte, face atac de cord si moare. Sosita la resedinta acestuia pentru cercetari, politia gaseste un tanar in pivnita… Acesta sufera de mai multe “boli” – avand aparent puteri supranaturale. Toate datorandu-se faptului ca, in noaptea in care s-a nascut, mama acestuia a murit din cauza unui fulger care a trasnit-o. Iar supravietuirea copilului a fost un miracol si, totodata, un blestem pentru el.

Nepoata politistului ce-l gaseste pe tanar in pivnita, il va ajuta sa-si reia viata, ducandu-l la un centru infiintat de parintii acesteia. Pentru cei care sunt “diferiti si singuri”. Tejas va trece prin mai multe obstacole, ajungand in final sa o vindece pe mama tinerei care l-a ajutat, castignadu-i inima in cele din urma. Sfarsitul nu este unul foarte obisnuit, avand loc o intamplare care-i va marca si mai mult viata lui Tejas.

Ceea ce am lovit de cantitatea imensa de creativitate printre indieni în toate domeniile – fie în muzică sau filme sau în tehnologie, dar se pare că masele indiene sunt blocate în tradițiile lor Masala. Chiar și criticii de film indian – care ar trebui să promoveze eforturile experimentale sau inovatoare la a face film – par să judece filmele prin vandabilitatea lor, mai degrabă decât autenticitatii spiritului. Este într-adevăr, încurajator pentru a găsi factorii de decizie de film pe care tinerii sunt fara sa lase de acestea și de a continua să creeze arta aproape de sufletul lor, mai degrabă decât pe baza aprobării publice. Sunt un admirator al creativității indiene nestingherită în acest context.