Al cincilea element – The Fifth Element (1997)

Al cincilea element – The Fifth Element (1997) Film Online Subtitrat


Regia: Luc Besson
Actori: Luke Perry, Gary Oldman, Christopher Fairbank, Tommy ‘Tiny’ Lister, Bruce Willis
Anul: 1997
Gen: Aventura, SF, Actiune
Durata: 126 minute
IMDB: 7.7


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare


Sinopsis Al cincilea element – The Fifth Element

Un film scris si regizat de catre celebrul Luc Besson. Efectele speciale sunt uimitoare, iar scenariul, cat si distributia garanteaza punerea in scena a unui film de exceptie.

Actiunea se petrece in viitor, la o distanta de 250 de ani. Planeta este amenintata de venirea Raului… Numai Al Cincilea Element (interpretat de Milla Jovovich) poate salva lumea de la cucerire. Aceeasi lupta cu Raul are loc la fiecare 500 de ani.

De data aceasta, Alesul are un ajutor… Un taximetrist, fost soldat, interpretat de catre Bruce Willis. Din pacate, Raul are un aliat. Maleficul Dl. Zorg(interpretat de Gary Oldman), care vrea sa profite de pe urma haosului creat de Rau si de mercenarii sai.

The Fifth Element este fără doar și poate unul dintre filmele pe care le voi revedea mereu cu plăcere. În parte, pentru că uimește prin viziunea incredibil de colorată a unui posibil viitor și apoi pentru că m-a onorat cu “mutrele” următorilor pământeni.

Bruce Willis – unul dintre cei mai mari actori de acțiune ale civilizației noastre, Milla Jovovich – o femeie cu adevărat splendidă, și, în fine, Gary Oldman – un talent pur, aici într-un rol pe care îl găsesc a fi fascinant (un criminal cu care ajungi cumva să simpatizezi). De menționat aici și spectacolul de operă al divei, în opinia mea, unul dintre momentele premium ale filmului.

Toate-s bune și frumoase, povestea își urmează foarte bine cursul, până ce, spre partea a doua a filmului, lucrurile încep să devină aiurea. Personajele considerate secundare ajung cumva în centrul atenției. Îl avem pe Ruby Rose, un specimen ce s-ar spune că intensifică nota de umor a filmului.