Akeelah si cuvintele – Akeelah and the Bee (2006)

Akeelah si cuvintele – Akeelah and the Bee (2006) Film Online Subtitrat


Regia: Doug Atchison
Actori: Keke Palmer, Angela Bassett, Laurence Fishburne
An: 2006
Gen: Drama
IMDB: 7.5


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare


Sinopsis Akeelah si cuvintele – Akeelah and the Bee

Akeelah Anderson are unsprezece ani, iar viata ei nu-i deloc usoara. Tatal i-a murit, mama nu o baga in seaman, iar fratele ei face parte dintr-o banda. Akeelah e desteapta, dar mediul in care traieste tinde sa-i omoare planurile de viitor in fasa. Pentru a-si rascumpara multe absente, fetita participa la un concurs de “spelling”, si, spre mirarea tuturor, castiga. Cu un concurs national in fata, Akeelah trebuie sa lase in urma problemele de acasa si sa capete incredere in ea insasi.

Lumea albinelor de ortografie competitivă a fost întotdeauna un subiect greu de dramatizat. Este, fără îndoială, un subiect fascinant de a privi, care necesită atât cantități mari de informații, cât și de strategie. Dar chestiunea este că audiențele nu sunt atrase de ele. Cei mai mulți ar prefera mai degrabă să vadă o dramă de fotbal inspirată, decât să urmărească vreo două ore pentru copii.

Acesta este motivul pentru care subiectul a fost atât de rar acoperit în film. Două exemple recente, documentarul Spellbound și drama Bee Season, au încercat să se conecteze cu spectatorul mediu – ambele primind returnări mediocre în box-office. Sperăm că această tendință va înceta odată cu lansarea lui Akeelah And The Bee, scrisă și regizată de noul comisar Doug Atchison. Această poveste a unei fete tinere câștigătoare împotriva oricărei șanse este una dintre cele mai mari pietre de ani – un film inimaginabil și în mișcare despre campionul din noi toți.