AK-47 – Kalashnikov (2020)

AK-47 – Kalashnikov este un film biografic despre inventatorul și designerul armelor mici Mikhail Timofeevich Kalashnikov. Astăzi este dificil să găsești o persoană care nu știe acest nume. Cu toate acestea, nu toată lumea știe ce cale lungă și spinoasă a parcurs un tip pentru a crea legendara armă AK-47 la vârsta de 28 de ani, care până în zilele noastre este un simbol al armelor.

AK-47 (prescurtarea denumirii Автомат Калашникова образца 1947 года, în română Automat Kalașnikov model 1947) este o pușcă de asalt creată în 1947 de Mihail Kalașnikov și folosită în timpul Războiului Rece ca armă standard de armatele statelor din Blocul Estic și ale țărilor aliate cu acesta. AK-47, cea mai populară pușcă de asalt din lume, are costuri foarte mici și se întreține foarte ușor, fiind optimă pentru războiul de gherilă.

După mai multe modernizări, AK-47 a fost adoptată la scară largă de Armata Roșie, iar în timpul Războiului Rece a fost produsă în fabrica de armament IJMAȘ din Ijevsk, care construia și autovehicule, îndeosebi motocicletele IJ.


Regia: Konstantin Buslov
Actori: Yuriy Borisov, Olga Lerman, Artur Smolyaninov
An: 2020
Gen: Biografie
IMDB: 6.0


AK-47 – Kalashnikov (2020) Online Subtitrat


Trailer