Agnelli (2017)

Agnelli (2017) Documentar Online Subtitrat


Regia: Nick Hooker
Actori: Edoardo Agnelli, Giovanni Agnelli, Marella Agnelli
An: 2017
Gen: Documentare
IMDB: 7.7


Se lucreaza la subtitrare!


Sinopsis Agnelli

Când întrebați pe cineva să numească persoana care a revoluționat industria auto, americanii i-ar spune lui Henry Ford. Dar pentru italieni, acel om este Gianni Agnelli. Nepotul fondatorului Fiat, Giovanni , industriașul târziu și bon vivantul au influențat totul, de la politica externă la modă. În noul documentar, care se prezintă în seara asta la HBO la 8 P.M. EST, regizorul Nick Hooker se uită la viața și impactul turbulent al icoanei italiene asupra Italiei postbelice, în special în timpul instabilității anilor 1970. “El a primit o mână extraordinară, cu tot felul de tragedii, dar a primit și o singură carte, care era doar o imensă carisma imensă”, spune Hooker.

Documentarul, produs de redactorul șef de la Vanity Fair, Graydon Carter, împarte viața lui în cinci secțiuni, începând cu primii ani de la moartea accidentală a tatălui său și întoarcerea sa din cel de-al doilea război mondial. De asemenea, filmul se transformă în anii săi care trăiesc în viața mare din sudul Franței, iar în zilele lui de burlac îi numără numeroase femei, inclusiv Anita Ekberg de La Dolce Vita și Pamela Churchill Harriman (ex-nora lui Winston Churchill și viitorul ambasador american în Franţa). În această perioadă, elera cunoscut pentru riscul de a-și asuma riscuri, ceea ce implica deseori lansarea în weekend, sărind dintr-un elicopter în Marea Mediterană.

Hooker atinge simțul legendarului stil al lui pe tot parcursul filmului, de la casele lui opulente, printre care La Perosa, până la colecția sa de artă din Pop Art și Balthus, în stilul său de trendsetting. (Chiar și Valentino admite să-l copieze.) “El a simțit mereu că era datoria pentru el să pună barul pentru estetică, stil și eleganță”, spune Hooker.