Afghan Breakdown – Afganskiy izlom (1991)

Michele Placido din filmul Afghan Breakdown – Afganskiy izlom online subtitrat, actorul care a jucat in celebra si mult vizionata serie de televiziune “La Piovra“(Caracatita),apare in acest film de actiune in rolul maiorului Bondura, comandantul unei trupe de parasutisti ai Armatei Rosii ce actioneaza in Afghanistan. ntamplarile prin care trec se intampla cu cateva saptamani inainte de retragerea rusilor din Afghanistan.

Desi are ocazia sa plece acasa, maiorul Bondura decide sa ramana si sa dadaceasca pe fiul unui inalt oficial de la Moscova care isi facuse aparitia in unitatea sa ,acesta din urma dorind sa capete experienta de razboi si ceva medalii inainte sa se termine razboiul.

Acest film este primul film “liber” rusesc dupa anii de cenzura si propaganda din fosta URSS si considerat de multi dintre veteranii de razboi din Afghanistan drept unul dintre cele mai veridice filme de razboi in cei 9 ani de razboi ruso-afghan in care se pot vedea experientele traumatizante traite de mii de ofiteri si soldati dar si atrocitatile comise de`o parte si de alta a baricadei.

Regizorul Vladimir Bortko a realizat filmul dupa 3 ani intensi de culegere de material ,timp in care a vizitat cele mai intense zone de razboi ,Kabul si Kandahar inca din anul 1987.


Regia: Vladimir Bortko
Actori: Michele Placido, Tatyana Dogileva, Mikhail Zhigalov
An: 1991
Gen: Razboi
IMDB: 7.0


Afghan Breakdown – Afganskiy izlom (1991) Online Subtitrat


Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=Ys1g3VY-sHM