Adio dar raman cu tine – The Goodbye Girl (1977)

Adio dar raman cu tine – The Goodbye Girl (1977) este realizat de regizorul Herbert Ross in 1977, dupa celebra povestire a lui Neil Simon, filmul Adio dar raman cu tine – The Goodbye Girl descrie povestea unei tinere femei divortate – Paula McFadden (Marsha Mason ) – si a fiicei sale, Lucy (Quinn Cummings). Dupa plecarea iubitului femeii, raman singure in casa dar… pentru putin timp. Aiuritul ei iubit subinchiriase casa unui muzician, Elliot Garfield (Richard Dreyfuss ), care vine sa-si ia in primire partea lui de apartament, incarcat de bagaje.

“Cea mai calda comedie a lui Neil Simon de pana acum pune in contact un actor interpretat de Dreyfus cu o femeie recent parasita – Marsha Mason – in acelasi apartament fara voia lor. Un scenariu de mare calibru si interpretari pe masura.” – Leonard Maltin’s Movies & Videoguide, 1988

Bineinteles ca Paula nu vrea sa accepte in acelasi apartament, cu dependinte comune, un barbat strain – si de aici incep neintelegerile, discutiile si certurile… dar dupa multe negocieri, fiecare sustinandu-si punctul de vedere, raman impreuna si se ajuta reciproc. Intre cei trei se leaga o stransa prietenie; in timp Paula si Elliot se indragostesc, insa Elliot trebuie intr-o zi sa plece….


Regia: Herbert Ross
Actori: Richard Dreyfuss, Marsha Mason, Quinn Cummings
An: 1977
Gen: Comedie, Drama, Romantice
IMDB: 7.4


The Goodbye Girl (1977) Online Subtitrat