Acvila legiunii a IX-a – The Eagle (2011)

În Britania secolului al 2-lea din Acvila legiunii a IX-a – The Eagle (2011), doi bărbați, un sclav și stăpânul său, se aventurează dincolo de lumea știută de ei pentru a purcede într-o călătorie primejdioasă. Care îi va face să încalce limitele loialității și trădării, ale prieteniei și urii, ale lașității și eroismului. Aventura epopeică ACVILA LEGIUNII A IX-A este regizată de Kevin Macdonald și produsă de Duncan Kenworthy, după un scenariu de Jeremy Brock, care a adaptat romanul clasic al lui Rosemary Sutcliff, The Eagle of the Ninth.

În anul Domnului 140, Imperiul Roman se întinde tocmai pînă în Britania, dar influența sa e zădărnicită de triburile rebele din Caledonia (Scoția zilelor noastre). Care țin sub control nordul îndepărtat. Marcus Aquila (Channing Tatum) ajunge în Britania hotărît să repare reputația tatălui său, Flavius Aquila. În urmă cu 20 de ani, Legiunea a Noua, formată din 5000 de oameni și comandată de Flavius, mărșaluia spre nord prin Caledonia, purtînd emblema lor de aur, Vulturul Acvilei a IX-a.

Aceștia nu s-au mai întors niciodată Legiunea, dar și Acvila s-au evaporat în cețuri. Furios, Împăratul roman Hadrian a poruncit să se ridice un zid care să izoleze regiunea, zidul devenind, astfel, granița cea mai de nord a Imperiului Roman – frontiera lumii așa cum era ea cunoscută atunci.


Gen: Actiune, Aventura, Drama
IMDB: 6.2
Regia: Kevin Macdonald
Actori: Channing Tatum, Jamie Bell, Donald Sutherland


The Eagle (2011) Online Subtitrat


Trailer