Absolventul – The Graduate (1967)

Absolventul – The Graduate (1967) Film Online Subtitrat


Regia: Mike Nichols
Actori: Dustin Hoffman, Anne Bancroft, Katharine Ross
An: 1967
Gen: Comedie, Drama
IMDB: 8.0


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare


Sinopsis Absolventul – The Graduate

Absolventul este povestea unui tanar abia iesit de pe bancile colegiului, care nu stie ce sa faca cu viata lui. Benjamin Braddock incepe o aventura cu sotia sefului tatalui sau. Benjamin nu poate interpreta corect lumea adultilor asa ca spera sa se relaxeze in aceasta aventura, dar descopera ca nu este altceva decat un obiect de pacalire a crizei varstei mijlocii a dnei Robinson.

“N-am vrut sa fac un film despre abisul dintre generatii. Pe mine m-a interesat cazul celor care aduna obiecte pana cand acestea ajung sa-i transforme si pe ei in obiecte. Aceasta a fost esenta “Absolventului”.

Oricât de incredibilă ar suna astăzi o asemenea afirmație, “Absolventul” a fost pentru mulți un film îndrăzneț, ba chiar un pic scandalos, în 1967, an în care mult lăudata revoluție sexuală a deceniului se străduia încă să-și ia avânt.

Niciodată până atunci un film hollywoodian cu pretenții nu aruncase o privire atât de candidă asupra relațiilor sexuale din suburbiile Americii și nici nu avusese în centru un trio atât de puțin romantic: un absolvent de colegiu, care dispune de prea mult timp liber, o gospodină alcoolică, hotărâtă să-l aducă în patul ei, și tipica adolescentă drăguță, care habar nu are că principala sa rivală în materie de sex este însăși mama ei.

“Absolventul” a schimbat definitiv reprezentarea cinematografică a raportului mamă-fiică. Nici maternitatea, nici spiritul provincial, nici atmosfera sufocantă a moravurilor clasei de mijloc postbelice nu vor mai fi aceleași după el.