Abominable (2019)

Yeti in animatia Abominable online subtitrat s-a rătăcit prin lumea noastră, și are nevoie de ajutor ca să se poată întoarce în lumea lui magică. Produs de DreamWorks Animation, ”Abominable” spune povestea adolescentei Yi, care întâlneşte pe acoperişul apartamentului său o creatură fantastică, un Yeti rătăcit în metropola chineză Shanghai.

Fetiţa porneşte, împreună cu prietenii săi puşi pe şotii Jin şi Peng, într-o călătorie fantastică, la finalul căreia Yeti urmează să-şi reîntâlnească familia pe cel mai înalt vârf de pe Terra, Everest. Pentru a-şi îndeplini cu bine misiunea, cei trei prieteni trebuie să se ferească de Burnish, un om bogat care doreşte să-l captureze pe Yeti, şi de zoologul Dr. Zara.

Pelicula este regizată de Jill Culton şi Todd Wilderman, iar vocile personajelor sunt asigurate de actorii Chloe Bennet, Albert Tsai, Tenzing Norgay Trainor, Eddie Izzard, Sarah Paulson, Tsai Chin şi Michelle Wong.

Abominable (2019) Online Subtitrat in Romana


Titlu Romania: Yeti – Omul Zăpezilor
Regia: Jill Culton, Todd Wilderman
Actori: Chloe Bennet, Albert Tsai, Tenzing Norgay Trainor
An: Filme Online 2019
Gen: Animatie, Aventura, Comedie
IMDB: 7.1


Abominable (2019) Online Subtitrat


Trailer


Review Abominable (2019)

Un trio de copii ajută un Yeti, și el pui, să revină la casa lui din Himalaya, în această fabulă moralizatoare, cu premiera la noi vineri, 11 octombrie. Producția sino-americană Yeti – Omul Zăpezilor/Abominable este într-atât de remarcabilă vizual și atât de optimistă, încât aproape uităm că povestea nu e originală.

Abominable reușește pentru că, deși povestea nu e nouă, are imaginație și personaje bine construite, începând cu zăpăcitul Yeti rătăcit în Shanghai. Cu scenografia semnată de aceeași echipă din spatele How To Train Your Dragon, personalitatea de câine blănos și firea prietenoasă a lui Everest îl vor face drag tuturor spectatorilor.

Personajul principal, fetița Yi, îl tratează ca pe un animal de companie, apoi ca pe un prieten, pornind ulterior împreună la un drum presărat cu primejdii. Dacă pentru copii Yeti pare un animal de companie blănos și drăgălaș, cei mai mari dintre spectatori vor aprecia căldura sufletească și farmecul animației.

Una dintre cele mai spectaculoase secvențe este scena în care magia lui Everest le permite lui Yi, Jin, Peng și micului Yeti să facă surf pe un val de flori de rapiță și astfel să se salveze.

O adolescentă din animatia Abominable care locuiește într-o metropola ce seamănă cu Shanghai-ul descoperă un Yeti speriat – un fel de om de zăpadă – ascuns pe acoperișul blocului ei. Yi (voce Chloe Bennett), adolescentă care își ocupă ziua cu tot felul de activități fără noimă pentru a depăși drama morții tatălui, alături de mama sa (Michelle Wong) și de bunica Nai Nai (Tsai Chin), își găsește un prieten în clipele de durere în monstrul de pe munte.

Supranumit Everest, acesta (voce Joseph Izzo) este un yeti pui de curând scăpat de la un institut unde era ținut captiv de către un explorator aristocrat, Burnish (voce Eddie Izzard) și de asistenta sa vicleană (voce Sarah Paulson). Yi și năstrușnicii ei prieteni, Jin (Tenzing Norgay Trainor) și Peng (Albert Tsai), încep o curajoasă călătorie pentru a-l readuce pe micul Yeti alături de familia sa pe cel mai înalt munte de pe Pământ și pentru a dejuca planurile bogătașului Mr. Burnish și ale acoliților săi.

Pe scurt, este o aventură dulce, amuzantă, care nu aduce nimic nou dar care e plăcut de urmărit.

Everest este un Yeti masiv, echivalentul unui băiețel de 9 ani. Ca personalitate și comportament seamănă cu Știrbul din How to Train Your Dragon. Când apare prima dată pe acoperișul lui Yi, era rănit, fiindcă abia scăpase din facilitatea secretă a lui Burnish, unde se făcuseră experimente pe el, și evident este speriat de oameni. Deși nu vorbește, este nemaipomenit de expresiv și are o personalitate puternică, încât îți poți da seama ce gândește.

Departe de casă și familie, Everest se va baza pe Yi și pe prietenii ei să-l ducă înapoi în Himalaya. E curios și jucăuș, însă uneori se poartă ca o bestie. Ca toți copiii, se joacă, nu-și știe capacitatea și dispoziția i se schimbă foarte des. Relația cu Yi din Abominable este profundă și formează miezul emoțional al filmului. Everest are puterea de a controla natura, ca toți Yetii, însă nu și-a exersat abilitățile, stângăcie ce stârnește umorul.

În cazul în care interesul vostru pentru animații cu primate de legendă nu a fost suficient satisfăcut cu Smallfoot și Missing Link, iată un film nou al genului. Însă acesta se remarcă din două motive: este cea de-a doua coproducție oficială între Dreamworks și Pearl Studio (China), cunoscută ca Oriental Dream Works, fiind și prima animație a unui studio important în care o femeie, Jill Culton, e creditată ca unic scenarist și regizor.


Abominable (2019)
Abominable (2019) Online Subtitrat in Romana

Yeti in animatia Abominable online subtitrat s-a rătăcit prin lumea noastră, și are nevoie de ajutor ca să se poată întoarce în lumea lui magică. Produs de DreamWorks Animation, ''Abominable'' spune povestea adolescentei Yi, care întâlneşte pe acoperişul apartamentului său o creatură fantastică, un Yeti rătăcit în metropola chineză Shanghai.

Product In-Stock: Available

Editor's Rating:
4.5