Abisul – The Abyss (1989)


Abisul – The Abyss (1989) Film Online Subtitrat


Regia: James Cameron
Actori: Ed Harris, Mary Elizabeth Mastrantonio, Michael Biehn
An: 1989
Gen: Aventura, Drama, SF
IMDB: 7.6


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare


Sinopsis Abisul – The Abyss

In timpul razboiului rece, un submarin american este atacat si se scufunda. Echipajul unui petrolier primeste misiunea din partea guvernului de a cerceta cauzele accidentului si de a recupera vasul. Misiune dificila si periculoasa, pentru ca vremea rea rupe legaturile cu centrul de comanda, echipajul este impartit in doua tabere, iar cei aflati sub ape vor descoperi ca, in adancuri, nu sunt singuri.

Matrix are dreptate: efectele speciale sunt perfecte: nu numai ca filmul merita vazut chiar si numai pentru ele, dar povestea – dezi nu e cu prea multa actiune – este convingatoare si zic eu realista. in primul rind pentru ca personajel sunt construite foarte bine si beneficiaza de o interpretare de exceptia a lui MEM si EH, dar si a lui MB, care face aici un rol surprinzator de bun.

pe de alta parte muzica vine sa completeze o imagine tulburatoare pe care JC reuseste sa o creeze in mintea spectatorului: un film care pune multe probleme si care are o solutie simpla in rezolvarea lor: poate ca extraterestrii nu sunt monstrii cu care 99% din SF-uri ne-au obisnuit ci fiinte superioare noua, care sunt gata sa dea totul pentru salvarea altor fiinte inteligente, chiar daca acestea suntem noi…

Cred ca filmul e printre cele mai bune ale lui Cameron, jocul actorilor e extraordinar, scenografia la fel, ca sa nu mai zic de efecte.In urma cu 3 ani facea Aliens iar acum cred ca Abisul e un Aliens mai romantic 🙂 Super!