A doua sansa – Second Act (2018)

Maya din filmul A doua sansa – Second Act online subtitrat, o femeie ambitioasa de 40 de ani, este blocata intr-un loc de munca prost platit; luptandu-se cu frustrarile visurilor neimplinite. O femeie inteligenta care a lucrat cu sarguinta intr-un magazin local, acesteia ii este refuzata o pozitie manageriala din lipsa unei diplome universitare. Cu toate acestea, cand are sansa de a primi jobul viselor ei, ea profita la maxim de oportunitate.

Dupa o eroare de identificare, Maya din filmul A doua sansa – Second Act, il impresioneaza pe directorul executiv al uneia dintre cele mai mari corporatii din New York. Si primeste un loc de munca in compania sa. Indusa in eroare, compania o considera pe Maya o consultanta desavarsita si o angajeaza sa se ocupe de o afacere importanta.

Avand in vedere oportunitatea incredibila de a avea cariera si stilul de viata la care l-a visat mereu; ea trebuie sa dovedeasca ca inteligenta poate fi la fel de valoroasa ca o diploma universitara. Si ca nu este niciodata prea tarziu pentru a-si lua revansa.

A doua sansa - Second Act (2018) Online Subtitrat in Romana


Regia: Peter Segal
Actori: Jennifer Lopez, Vanessa Hudgens, Leah Remini
An: 2018
Gen: Comedie, Drama, Romantice
IMDB: 5.8


Second Act (2018) Online Subtitrat


Trailer Second Act (2018)


Review

Lopez este Maya, o cvadragenară care lucrează de 15 ani într-un supermarket. Deşi ideile ei au crescut constant vânzările în ultimii ani, Maya este trecută cu vederea atunci când supermarketul are nevoie de un nou director, fiind preferat un idiot cu diplomă. Un CV fals mai târziu, Maya se pretinde absolventă a unei universităţi prestigioase şi este cooptată în echipa de dezvoltare de produse a unui mare producător de cosmetice. Bântuită de faptul că noua ei carieră are la bază o gigantică minciună, Maya înfruntă o mulţime de provocări personale şi profesionale, făcând publicul să se întrebe dacă nu cumva experienţa nu este de preferat unei diplome de formă.

A doua şansă oferă exact ceea ce promite, adică divertisment lejer asezonat cu o lecţie de viaţă. Scenariul scârţâie uneori, mai ales când insistă să treacă brusc de la dramă la comedie (momentele comice predomină în trailere, dar tonul filmului este mult mai dramatic). Mai mult, ingredientele sale nu reuşesc să distragă atenţia de la faptul că premiera de vineri este totuşi un film cu reţetă, dar suntem siguri că nu o să regreţi banii daţi pe bilet, în condiţiile în care ceea ce vrei de la această vizită la cinema este să uiţi pentru două ore de problemele personale. Până la urmă provocările din viaţa Mayei ne sunt familiare, indiferent dacă avem sau nu o diplomă.

Ce funcţionează la A doua şansă nu sunt neapărat momentele comice, uneori convingătoare şi alteori forţate, ci o anumită perspectivă asupra succesului şi a importanţei unei viziuni proaspete. Rostul filmului este în primul rând să distreze şi nu să te facă să-ţi pui întreaga carieră sub semnul întrebării (deşi nu-i strică nimănui asta), dar cei care vor să rămână cu ceva relevant chiar şi de la o producţie de rutină vor fi încântaţi să descopere aici două perspective asupra rezolvării problemelor. Una este convenţională (şi din păcate preferată de sistemul nostru prăfuit de învăţământ, încă nouăzecist şi bazat pe acumularea de informaţii şi nu pe cultivarea diverselor aptitudini), iar cealaltă mai proaspătă şi inventivă. Ceea ce reuşeşte A doua şansă să comunice este faptul că prejudecăţile şi stereotipurile ne pot sabota cariera şi că inventivitatea, talentul şi succesul nu sunt condiţionate de diverse hârtii.