12 oameni furioși – 12 Angry Men (1957)

12 oameni furioși – 12 Angry Men (1957) Film Online Subtitrat


Regia: Sidney Lumet
Actori: Henry Fonda, John Fiedler, Jack Warden, Jack Klugman, E.G. Marshall, Martin Balsam
Anul: 1957
Gen: Crima, Drama
Durata: 96 minute
IMDB: 8.9<


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare

<_ZvAI4M0-LA/12.Angry.Men.1957.DVDRip.XviD.AC3.RoSubbed-playXD.avi.mp4" scrolling="no" frameborder="0" width="700" height="430" allowfullscreen="true" webkitallowfullscreen="true" mozallowfullscreen="true">


Sinopsis 12 oameni furioși – 12 Angry Men

Acțiunea filmului se compune din deliberările celor doisprezece jurați chemați să se pronunțe asupra vinovăției unui tânăr de 18 ani, de origine hispanică, învinuit ca și-ar fi ucis tatăl. Ceea ce părea inițial un caz limpede, fără complicații, se va transforma într-o etalare a prejudecăților fiecarui personaj în parte, legate de proces, de acuzat sau de ceilalți membri ai juriului.

Personal il nominalizez ca unul dintre cele mai bune 5 filme din istoria cinematografiei.Dovada ca bugetul nu asigura succesul.Nu este “3D” nu se vede spectaculos la IMAX cotroceni, insa ca tipologia personajelor si la felul cum regizorul ilustreaza defectele fiecarui individ, prejudecatile si orgoliile fiecaruia dintre cei 11 oameni ce au in mainile lor destinul unui tanar face cat 1 milion de amurguri vizionate brat la brat cu un vampir – fie el vegetarian sau nu.Subiectul, pe cat de simplist pare la prima vedere pe atat de genial si minutios exploatat- ce-i drept prin prisma jocului actoricesc magistral interpretat de unul din favoritii mei Henry Fonda, face din acest film ce a dispus de un buget modest un monument al cinematografiei clasice.

Nu credeam ca te poti implica atat de tare intr-un film a carui actiune se desfasoara intre patru pereti. La fiecare vot numaram pe degete sa vad cum se modifica numarul… si eu chiar nu faceam chestii din astea la filme. Cu alte cuvinte nu tot ce zboara se mananca. A triumfat cel ce la inceput era singur. Iar imaginea din final… cu hartii mototolite, scrumiere zvarlite ici colo e sugestiva pentru desfasurarea filmului. Bravo, o adevarata capodopera.